7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Vragen over de kwaliteit

 • De doekcollecties van onze zeer gerenommeerde doekleverancier Tibelly zijn volledig afgestemd op de trends en smaak van de Nederlandse consument. Kwaliteit en innovatie staan hoog in het vaandel bij Tibelly, zoals te zien is bij het vernieuwde Tibelly Uni XL naadloos acryldoek.

  Deze collectie bestaat uit 15 doekkleuren die volledig naadloos (uit één stuk) geconfectioneerd kunnen worden. Deze naadloze doekkleuren zijn te verkrijgen in de volgende uitvalmaten: 160 cm, 200 cm, 250 cm en 320 cm. Met uitzondering van doekkleuren T107 (geel), T109 (oker) en T112 (rood), deze doekkleuren kunnen uit één stuk worden gemaakt tot en met een uitvalmaat van 200 cm.

  De volgende doekkleuren kunnen naadloos (dus uit één stuk) geconfectioneerd worden:

  • T100 (wit), T101 (lichtbeige), T102 (beige), T107 (geel), T109 (oker), T112 (rood),  T113 (donkerrood), T117 (donkergroen), T118 (blauw), T121 (lichtgrijs), T122 (grijs), T131 (carbon), T138 (lichtgrijs chiné), T139 (donkergrijs chiné), T365 (zwart/antraciet met licht wit streepje), T366 (taupe), T367 (antraciet grijs), T368 (zwart)

  Stiknaden
  Iedere gestreepte doekkleur wordt in banen van 120 centimeter aan elkaar geconfectioneerd. De stiknaad die beide banen aan elkaar verbindt, wordt standaard dubbel gestikt met UV-werende garens, die dezelfde kleur hebben als het zonweringdoek. Ook een aantal effen doekkleuren worden in banen van 120 centimeter geconfectioneerd, bijvoorbeeld doekkleur T114 (bordeaux rood) en T120 (donkerblauw). Bij iedere doekkleur staat vermeld hoe deze wordt geconfectioneerd, naadloos of in banen.

  Bij verouderde zonweringdoeken gebeurt het zo nu en dan dat de stiknaden loslaten. Zo’n 20 – 25 jaar geleden heeft zich een periode voorgedaan, waarin minder goede garens in het doek zijn verwerkt. Inmiddels is de kwaliteit van de garen aanzienlijk verbeterd en komen deze slijtageklachten niet meer voor.

 • Wanneer u een zonneschermdoek bestelt, kan dit op twee manieren worden gemaakt:

  • Het zonneschermdoek wordt uit één stuk stof gemaakt
  • Voor het zonneschermdoek worden er stroken stof van 120 cm breed aan elkaar gestikt

  Zonweringdoek in banen
  Wanneer u kiest voor een streepdessin, worden er altijd stroken stof van 120 cm breed aan elkaar gestikt. Dit geldt ook voor een aantal effen kleuren. Ieder zonneschermdoek uit ons assortiment wordt standaard voorzien van een zoom aan de boven- en onderkant, waarin een doekpees kan worden geschoven. Daarnaast wordt ieder zonneschermdoek, dat in banen is geconfectioneerd, standaard uitgevoerd met een dubbel gestikte naad bij de onderzoom. Op de onderzoom van het doek staat namelijk de meeste spanning. Door hier een dubbel gestikte naad te confectioneren, wordt hierdoor de levensduur verlengt. Beide zijkanten van het doek worden voorzien van een zijzoom van ongeveer 5 centimeter.

  Naadloos zonweringdoek
  Er bevinden zich 15 effen kleuren in ons assortiment die uit één stuk stof worden gemaakt en waarbij er dus geen stroken stof van 120 cm aan elkaar worden gestikt. Een naadloos zonnescherm doek wordt aan beide zijdes ultrasonisch gesneden, er bevindt zich dus geen zijzoom bij deze doeken. Een van de voordelen hiervan is dat er geen verdikking optreedt bij het oprollen. Daarnaast gaat het doek niet rafelen aan de zijkant. Ook een naadloos doek voor uw zonnescherm wordt aan de boven- en onderzijde voorzien van een peeszoom.

  Verstevigingshoeken
  Wij bieden u de mogelijkheid om uw nieuwe zonnescherm doek te voorzien van verstevigingshoeken. Verstevigingshoeken worden toegepast om de klappen die het doek maakt door windbelasting tegen te houden. Deze hoeken worden links- en rechts onderin het zonneschermdoek geconfectioneerd bij de onderzoom. De garens van de verstevigingshoeken worden in dezelfde kleur als het zonweringdoek geconfectioneerd, zodat deze nauwelijks opvallen. Op onderstaande afbeelding is een voorbeeld te zien. Indien gewenst, zetten wij kosteloos twee stuks verstevigingshoeken in uw nieuwe zonneschermdoek. Bij de ‘bestelnotities’ (op dezelfde pagina als het invullen van adresgegevens) kunt u aangeven dat u verstevigingshoeken wenst. Neem gerust contact met ons op, mocht u nog vragen hebben over de verstevigingshoeken.

  Zonneschermdoek met verstevigingshoeken

 • Zonneschermdoek.nl werkt exclusief met het merk Tibelly. Ieder zonweringdoek van Tibelly krijgt een extra water- en vuilafstotende nabehandeling. Hierdoor is het schoonmaken van uw zonweringdoek eenvoudig. Afnemen met lauw water en een borstel volstaat voor een lange levensduur van uw doek. Laat het doek bij voorkeur niet te lang vochtig opgerold in de cassette zitten. Laat het doek drogen en luchten na een regenbui of schoonmaakbeurt. Een Tibelly zonweringdoek houdt, ongeacht de kleur van het doek, tenminste:

  • 90% van de UV-straling (99% van de UVB-straling)
  • 70% van de zonnewarmte
  • 72% van de zichtbare straling tegen.

  De zonneschermdoeken uit ons assortiment zijn:

  • 0,64 millimeter dik en wegen 290 gram per vierkante meter.

  Ieder Tibelly doek wordt geweven uit in de massa gekleurde acrylvezels. De kleur zit in het hart van de vezel, waardoor het doek een uitzonderlijke, langdurige kleurechtheid krijgt. Bij normaal gebruik gaat dit zonweringdoek gemiddeld zo’n 20 jaar mee!

  Op onze kwaliteitspagina leest u aanvullende informatie over onder andere het type stof.

 • Bestelt u een zonneschermdoek via onze webshop, dan wordt er standaard een 3 centimeter hoge zoom aan de boven- en onderzijde gemaakt. In deze zoom, een soort tunnel, kunnen doekpezen worden geschoven. De 3 centimeter hoge zomen zijn aan beide zijkanten dichtgestikt, zodat de doekpees uiteindelijk strak in de zoom komt te zitten. De opening van de zoom van het zonneschermdoek zit aan de binnenkant, zoals op onderstaande afbeelding te zien is. In uw bestaande zonneschermdoek bevinden zich doekpezen aan de boven- en onderkant. U kunt de pezen hergebruiken, mits deze niet afgebrokkeld zijn of ouder zijn dan 25 jaar. Bij het opmeten van de uitvalmaat van het bestaande zonweringsdoek kunt u de zomen optellen. In de meeste gevallen is de uitvalmaat 160cm, 200cm, 250cm of 300cm (inclusief beide zomen).

  Doekpees in zoom

 • De 70 kleuren zonneschermdoek die u in ons assortiment vindt, zijn van het merk Tibelly en dit betreft waterafstotend zonneschermdoek. Bent u op zoek naar een waterdicht zonneschermdoek voor bijvoorbeeld horeca of een winkel? Ook dat is mogelijk bij Zonneschermdoek.nl. De vierkante meterprijs voor waterdicht zonneschermdoek bedraagt €54,95 per m2 (incl. BTW), ongeacht een effen of streepkleur.

  Het verschil tussen een waterdicht en waterafstotend zonneschermdoek is dat de vezels bij een waterdicht doek nog dichter tegen elkaar aan geweven zijn. Bovendien krijgt een waterdicht acryldoek een speciale coating en is het dikker qua stof dan een waterafstotend doek. Het waterdichte doek is van het gerenommeerde merk Dickson. Via de volgende link kunt u kijken uit welke doekkleuren u kunt kiezen door Orchestra Max te selecteren: https://www.dickson-constant.com/nl/zonwering-orchestra-max

  In het blog Waterafstotend zonneschermdoek van Tibelly leest u meer informatie over de verschillen tussen waterafstotend en waterdicht zonnescherm doek.

 • Op Zonneschermdoek.nl bieden wij maar liefst 70 verschillende kleuren zonneschermdoek aan van het merk Tibelly. U bestelt de collectie van Tibelly bij ons, omdat dit bekende, Nederlandse zonweringmerk zonneschermdoeken levert van de beste kwaliteit. Het is niet alleen voorzien van een coating die tegen water en vuil beschermt, het houdt ook minstens 90% van de UV-straling tegen. Het betreft acrylvezelstof dat 290 gram per vierkante meter weegt en uitermate geschikt is voor langdurig buitengebruik. Zit er geen kleur tussen de Tibelly collectie die u aanspreekt of bent u specifiek op zoek naar een doekkleur van een merk als Dickson, Swela of Sattler? Ook voor deze merken kunt u bij Zonneschermdoek.nl terecht. Graag vernemen wij via info@zonneschermdoek.nl het kleurnummer dat u wenst, zodat wij kunnen nakijken of deze kleur leverbaar is.

 • Een volant of ‘valletje’ is een strook textiel onder de voorlijst van een uitvalscherm of knikarmscherm. Deze volant is vrijwel altijd in hetzelfde patroon genaaid als het zonneschermdoek zelf. Een volant voegt u in stap 3 van het bestelproces eenvoudig toe aan uw bestelling. Een volant is in twee varianten te verkrijgen: de traditioneel golvende vorm of de rechte vorm en in de volgende hoogtematen:

  • 25 cm
  • 30 cm
  • 35 cm

  De prijzen voor een volant van 25 centimeter hoog zijn als volgt:

  • Effen doekkleur: €21,95 per strekkende meter (bij een zonnescherm van 5 meter breed: 5m x €21,95 = €109,75 incl. BTW)
  • Streep doekkleur: €21,95 per strekkende meter (bij een zonnescherm van 3,50m breed: 3,50m x €21,95 = €76,83 incl. BTW)

  Een volant bedrukken met een logo of tekst behoort ook tot mogelijkheden, net als het bestellen van een losse volant.

 • Een zonneschermdoek dat u bij ons bestelt, wordt met de grootste zorgvuldigheid geconfectioneerd. Toch kan er sprake zijn van kleine onvolmaaktheden. Voorbeelden hiervan zijn knik- en vouwstrepen, wafelvorming en doorhangen.

  Knik- en vouwstrepen
  Knik- en vouwstrepen kunnen ontstaan bij de confectie, de assemblage of de plaatsing van het zonweringdoek. Dit zorgt ervoor dat bij tegenlicht op de plaats van de vouwen en knikken bij lichte kleuren zonneschermdoek een donkere streep zichtbaar wordt, die lijkt op een potloodstreep. Bij een donkere kleur zonneschermdoek ontstaat een lichte streep, die lijkt op een krijtstreep. Deze streepvorming is puur cosmetisch en doet in geen geval afbreuk aan de kwaliteit en prestaties van het acryldoek.

  Wafelvorming
  Wafelvorming kan voor komen ter hoogte van de naden, zomen of in het midden van het doek. Door de dubbele dikte ter hoogte van de naden ontstaat een verschillende diameter bij het oprollen van het zonweringdoek. De spanning, het gewicht en het doorhangen van de oprolas kunnen dit fenomeen versterken. Dit kan zich ook voordoen bij hevige regenval waarbij, door het gewicht van het water, zakvorming ontstaat.

  Doorhangen/uitrekken
  Acryldoek, toegepast in buitenzonwering, staat meestal onder permanente spanning dankzij een systeem van springveren. De naden en zomen spelen een belangrijke versterkende rol, maar moeten tevens de meeste spanning opvangen. Wanneer het zonweringdoek opgerold wordt komen deze naden en zomen op elkaar te liggen, waardoor ze worden platgedrukt. Dit zorgt voor een hogere spanning, waardoor naden en zomen licht uitgetrokken worden en zelfs een beetje doorhangen wanneer uw zonnescherm uitstaat.

  Deze onvolmaaktheden zijn inherent aan de confectie en plaatsing van zonneschermdoeken en doen in geen geval afbreuk aan de technische prestaties en levensduur van uw acryldoek. Om misvattingen te voorkomen willen wij u wijzen op deze eigenschappen. Zonneschermdoek.nl en fabrikant Tibelly kunnen in geen geval voor deze onvolmaaktheden aansprakelijk gesteld worden.

Vragen over de service

 • Hoe ziet een kleur op onze website er in het echt uit? Dat proberen wij zo duidelijk mogelijk af te beelden middels de foto’s van de kleuren in daglicht en onze referenties. Gelukkig kunt u van tevoren al een voorproefje krijgen van de 70 kleuren uit ons assortiment door gratis kleurstalen aan te vragen.

  • Doekstalen van alle kleuren hebben wij op voorraad
  • De levertijd van stalen bedraagt maximaal 1 tot 2 werkdagen
  • Vraag uw kleurstalen aan via onze live chat of via info@zonneschermdoek.nl. Wij hebben slechts twee dingen van u nodig: de gewenste kleurnummers en uw adresgegevens

  Vraagt u kleurstalen aan van een streepdessin? Let dan op de verschillende streepbreedtes (10, 15, 20 of zelfs 30 centimeter per streep). Per doekkleur staat vermeld hoe breed de streep is. Bent u op zoek naar een effen zonneschermdoek? Dan heeft u de keuze uit naadloze confectie en confectie in banen. Gaat uw voorkeur uit naar naadloze confectie? Let dan op dat niet iedere effen zonneschermdoek kleur naadloos kan worden geconfectioneerd.

 • Wij bieden u een aantal betaalopties aan:

  • Het volledige bedrag betaalt u in één keer via iDeal, Bancontact, KBC/CBC-Betaalkaart, Belfius Pay of creditcard (MasterCard, American Express of Visa)

  Alle genoemde prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW.

 • Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat u als consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor al onze producten geldt een fabrieksgarantie van vijf jaar. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

  Het team van Zonneschermdoek.nl kiest met Tibelly voor een leverancier met jarenlange ervaring op het gebied van kwalitatief hoogwaardig acryldoek. Tibelly zonweringdoek is geweven met een in de massa gekleurde acrylvezel en tevens speciaal ontworpen voor duurzaam buitengebruik. Daarnaast is dit type zonweringdoek een technisch weefsel dat moet voldoen aan strenge technische eisen. U kunt hierbij denken aan waterdichtheid, stevigheid en gewicht van de stof. Zodoende geeft Zonneschermdoek.nl standaard, naast de wettelijke garantie, een eigen garantie van vijf jaar op al haar producten. Deze eigen garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantie.

  Toch kunnen er onregelmatigheden optreden tijdens het confectieproces of na het vervangen van uw zonweringdoek. In de volgende situaties is het bedrijf achter Zonneschermdoek.nl (Sunshade Europe BV) verantwoordelijk voor de ontstane schade:

  • Afwerking confectie niet in orde: er kan zich een situatie voordoen dat de confectie van het door u gekozen zonweringdoek niet netjes is afgewerkt, bijvoorbeeld door een confectiefout bij de zomen, zijkanten of eventuele naden. In dat geval is Zonneschermdoek.nl verantwoordelijk voor de geconstateerde schade. Graag ontvangen wij van u een of meerdere foto’s van de weeffout, zodat wij de situatie zo goed mogelijk kunnen beoordelen. Vervolgens wordt er zo spoedig mogelijk een afspraak gemaakt om het doek op te halen.
  • Transportschade: waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Zo kan het gebeuren dat er schade ontstaat tijdens het transport van het naaiatelier naar de klant. Ook in dat geval is Zonneschermdoek.nl verantwoordelijk voor de ontstane schade. Graag ontvangen wij een of meerdere foto’s van de transportschade, zodat wij de situatie zo goed mogelijk kunnen beoordelen.

  In de bovenstaande gevallen is er sprake van non-conform product. U dient in deze gevallen binnen een redelijke termijn na de ontdekking van de fout bij ons een klacht in te dienen. Binnen twee maanden wordt in ieder geval als redelijk beschouwd.

  In de volgende situaties is Zonneschermdoek.nl niet verantwoordelijk voor de ontstane schade:

  • Foutieve kleurkeuze: bij twijfel over de kleurkeuze biedt Zonneschermdoek.nl u de mogelijkheid om kosteloos een kleurstaal aan te vragen. Mocht deze kleurstaal op het moment van uw aanvraag niet voorradig zijn, dan sturen wij u een foto van de desbetreffende kleurstaal in daglicht. Het is raadzaam bij twijfel een aantal foto’s van meerdere kleurstalen aan te vragen die overeen komen met uw wens. Indien u geen kleurstaal of foto heeft aangevraagd en u bestelt een kleur die u toch niet wilt (nadat u deze specifieke kleur wel heeft gekozen tijdens het bestelproces), dan valt dit logischerwijs onder uw eigen verantwoordelijkheid.
  • Foutieve breedte- of uitvalmaat: het kan zijn dat de afmetingen die u heeft ingevoerd niet overeenkomen met de werkelijke afmetingen van het doek. Hier komt u vaak pas achter zodra u het doek heeft ontvangen. Het opmeten van een zonweringdoek geschiedt op eigen risico en hier hebben wij geen invloed op. Een meetfout is dus uw eigen verantwoordelijkheid.
  • Wafel- of plooivorming: indien het doek voorzien is van naden kan het voorkomen dat hier wafel- of plooivorming ontstaat. Dit fenomeen komt tot stand door de dubbele dikte rond het niveau van de naden in combinatie met de spanning die uitgeoefend wordt op de armen van het zonnescherm. In de praktijk kan dit probleem zich alleen voordoen bij een hevige regenbui. Ook in dit geval kunnen wij in geen geval aansprakelijk worden gesteld, aangezien deze onregelmatigheden in geen geval afbreuk doen aan de technische prestaties en levensduur van het zonweringdoek.

  Indien u een klacht heeft over onze producten of onze service, dan kunt u contact met ons opnemen via info@zonneschermdoek.nl. U krijgt van ons binnen 14 dagen na ontvangst van uw klacht een inhoudelijke reactie. Mocht u het niet eens zijn met de oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/)

  Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Vragen over monteren

 • Doekpezen zijn kunststof (of soms aluminium) dunne strips, die in de boven- en onderzoom van het zonnescherm doek zitten. Bij het confectioneren van het zonneschermdoek wordt aan de boven- en onderkant een zoom genaaid. In deze zomen is een kleine opening gecreëerd, waar u de doekpees in kunt schuiven. De doekpezen van het bestaande zonweringdoek kunnen opnieuw worden gebruikt voor het nieuwe doek. Bij zonneschermdoeken van 30 jaar of ouder bestaat de kans dat de kunststof doekpezen versleten zijn. Indien gewenst kunt u nieuwe doekpezen toevoegen aan uw bestelling, dit kan in de derde stap van het bestelproces. De kosten voor nieuwe doekpezen bedragen €19,95 ongeacht de afmetingen van uw zonweringdoek. U heeft de keuze uit 5 of 6 mm doekpezen.

  Het opmeten van de dikte van de doekpezen geschiet nauwkeurig te gebeuren, aangezien de zoom anders niet in de doekgleuf van de buis past of te los in diezelfde doekgleuf zit. U kunt de dikte van de kunststof doekpees (5 mm of 6 mm) het beste opmeten met een schuifmaat. Bekijk onze video waarin dit stapsgewijs wordt uitgelegd.

 • Een zonneschermdoek vervangen is mogelijk bij alle modellen uitval- en knikarmschermen. Het ene model is wat ouder dan de ander, maar de techniek en mechaniek werkt doorgaans volgens hetzelfde principe. Veelvoorkomende merken zonneschermen waarbij het zonneschermdoek wordt vervangen zijn: Weinor, Mado, Rainbowsol, Sunpoint, Luxaflex en Verano.

  Twijfelt u of doekvervanging bij uw type zonnescherm mogelijk is, lees dan onderstaande vragen:

  • Hoe oud is uw zonnescherm? Wanneer uw zonnescherm 10, 20 of zelfs 30 jaar oud is, kunt u het zonneschermdoek vervangen. Hoe oud het zonnescherm is, is niet het belangrijkst. De staat waarin uw zonnescherm verkeerd, is doorslaggevend.
  • Kunt u de schroeven van het zonnescherm nog los krijgen? Om het doek van uw zonnescherm te vervangen, dient u een aantal onderdelen te demonteren.
  • Beschikt u over een elektrisch bediend zonnescherm? Bekijk dan of de motor nog goed functioneert. Om het zonweringdoek te vervangen, moet de motor tijdelijk worden uitgezet en opnieuw worden ingesteld.

  In ongeveer 5 tot 10% van de gevallen is het niet mogelijk om het nieuwe zonnescherm doek vanaf de zijkant in het zonnescherm te schuiven. Dit is vaak het geval wanneer het een volledig gesloten cassette betreft of wanneer het zonnescherm zich tussen twee muren bevindt. In dit geval zijn er twee oplossingen om alsnog het zonweringdoek te vervangen:

  • U haalt het zonnescherm in zijn geheel van de muur. Het vervangen van het zonnescherm doek is hierdoor nog steeds mogelijk, maar neemt meer tijd in beslag.
  • U kiest voor een zonneschermdoek met een easy-click. Hierbij wordt een kunststof strip aan de bovenzijde van het doek gemaakt, welke u in de doekgleuf van de buis klikt.

  Bekijk eens onze referentiepagina en zie bij hoeveel verschillende typen zonneschermen het zonweringsdoek al is vervangen! Wij beantwoorden graag uw vragen over doekvervanging bij uw type zonnescherm. Bel ons gerust op 085-1304012.

 • Het doek van uw zonnescherm zelf vervangen, is eenvoudiger dan u denkt. Al vele duizenden mensen gingen u voor, lees de ervaringen of bekijk de foto’s van het eindresultaat van onze klanten.

  Bekijk ook onze pagina met onze montagevideo’s, waarin wij u het volgende laten zien:

  • Hoe meet u het doek van uw zonnescherm op
  • Hoe kunt u de dikte van de bestaande doekpezen opmeten
  • Hoe kunt u het zonneschermdoek van een elektrisch bediend zonnescherm vervangen
  • Hoe kunt u het zonweringdoek van een handbediend zonnescherm vervangen

  Heeft u na het zien van deze video’s nog vragen, bel of e-mail ons gerust voor advies. Iedere dag kunt u ons bereiken via 085-1304012 of via info@zonneschermdoek.nl. Uiteraard kunt u ook onze livechat raadplegen! Bij uw bestelling ontvangt u van ons een montage-instructie, waarin wij nog eens stap voor stap uitleggen hoe u het doek van uw zonnescherm kunt vervangen. Wilt u liever het doekvervangingsproces uitbesteden aan een ervaren montageteam? Lees dan het artikel over zonneschermdoek laten vervangen.

 • Breedtemaat
  De breedtemaat van uw bestaande zonneschermdoek meet u op door met een rolmaat van links naar rechts de exacte maat te meten. Noteer de breedtemaat in (halve) centimeters.

  Houd rekening met het volgende:

  • Meet u een rond getal, bijvoorbeeld 350, 400 of 450 centimeter? Dan kan het zijn dat u de breedtemaat van het zonnescherm heeft gemeten en niet die van het zonneschermdoek. Controleer dit goed!
  • Beschikt u nog over de aankoopbon van uw zonnescherm? Neem dan niet blindelings de maten over die hierop staan vermeld. In de meeste gevallen betreffen dit namelijk de maten van de aluminium cassette. Wij raden te allen tijde aan het zonnescherm doek na te meten.
  • Is het bestaande doek op diverse plekken gescheurd en kunt u daardoor geen nauwkeurige meting doen? Meet dan de breedtemaat op van het zonweringdoek bij de onder- of bovenzijde. Hier zijn de zogenoemde zomen geconfectioneerd, die vaak nog in tact zijn.

  Hoogtemaat
  Bij een handbediend zonnescherm dient het opmeten van de uitvalmaat te gebeuren als het doek helemaal slap hangt. U meet de totale maat vanaf de voorlijst tot en met de bovenbuis in centimeters. Bij elektrische zonneschermen kunt u de hoogtemaat opmeten wanneer het zonnescherm doek strak hangt. Vergeet daarbij niet rekening te houden met het doek dat nog op de rol van de bovenbuis zit. De functie van dit extra stuk doek is dat het de speling op het doek ten goede komt. Het doek staat hierdoor niet constant strak en onder spanning als deze helemaal uit is. Het is dus van belang om dit extra stuk ook mee te nemen bij het opmeten. Vaak is dit een kwestie van schatten. Een slag doek om de rol van de bovenbuis is doorgaans zo’n 15 centimeter. In de meeste gevallen heeft het zonneschermdoek een standaard uitvalmaat van 160, 200, 250 of 300 centimeter. Indien u bijvoorbeeld een uitvalmaat van 235 of 240 centimeter meet en u ziet nog een stuk doek op de rol van de bovenbuis zitten, dan kunt u er vanuit gaan dat de definitieve uitvalmaat in dit geval 250 centimeter betreft.

  Raadpleeg ook onze montagevideo, zodat u stapsgewijs kunt u zien hoe het opmeten van een zonneschermdoek in de praktijk werkt.

 • Om uw zonneschermdoek te vervangen heeft u geen nieuwe onderdelen nodig. Wij bieden u daarom alleen de mogelijkheid om nieuwe doekpezen te bestellen. Doekpezen bevinden zich in ieder zonneschermdoek aan de bovenzijde en onderzijde, zonder doekpezen kunt u geen doek monteren. Deze kunststof strips zorgen ervoor dat het doek op spanning wordt gehouden in het zonnescherm en schuift u in de zomen die wij in het doek maken. U kunt de doekpezen uit uw bestaande zonneschermdoek halen en gebruiken voor het nieuwe. In veel gevallen kunnen de pezen die zich in het huidige zonweringdoek bevinden, worden hergebruikt. Zijn de doekpezen 20 jaar of ouder, dan zijn deze vaak versleten. Mochten de doekpezen aan vervanging toe zijn, dan kunt u deze tegen een prijs van €19,95 toevoegen aan uw bestelling in de derde stap van het bestelproces. Overige onderdelen (zoals een draaistang of eindkapje) hebben wij niet op voorraad.

 • Wij raden u aan zelf het doek van uw zonnescherm te vervangen, wellicht met behulp van een handige kennis, familielid of buurman. U bespaart hiermee de kosten van het inhuren van een monteur. Bij ieder type zonnescherm is het namelijk mogelijk om het zonneschermdoek te vervangen. Of u nu over een elektrisch of handbediend, knikarm- of uitvalscherm beschikt. Bekijk onze montagevideo’s om te zien hoe u bijvoorbeeld het doek van uw zonnescherm zelf kunt opmeten. Daarnaast hebben wij een video opgenomen waarin wij u laten zien hoe eenvoudig u het zonneschermdoek van een elektrisch en een handbediend zonneschermdoek kunt vervangen. Bij uw bestelling ontvangt u overigens ook een montage-instructie, waarin nog eens stap voor stap uitgelegd wordt hoe u uw zonweringdoek kunt vervangen. Heeft u tijdens het vervangen van het zonneschermdoek advies nodig? U kunt ons 7 dagen per week bereiken via 085-1304012 of via info@zonneschermdoek.nl. Bekijk ook eens onze referentiepagina, waar u de ervaringen en foto’s kunt bekijken van onze klanten.

  Indien u opziet tegen het vervangingsproces, kunt u het monteren van uw zonneschermdoek uitbesteden aan een monteur. Wij beschikken niet over monteurs, maar wij kunnen wel kijken of wij monteurs in uw regio kennen die jarenlange ervaring hebben in de zonweringbranche. De montageprijs is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het type zonnescherm, de bereikbaarheid van het zonnescherm en natuurlijk de staat van het scherm. De montageprijs kan vaak worden bepaald op basis van een aantal foto’s van uw zonnescherm of er kan een afspraak worden gemaakt waarbij de monteur de situatie komt bekijken. U dient al snel rekening te houden met een montageprijs vanaf €250,- om uw zonneschermdoek te vernieuwen.

Vragen over verzending

 • Zonneschermdoek.nl levert zonneschermdoeken door heel Nederland en België. Zonneschermdoeken worden op een kartonnen koker gerold en niet opgevouwen. Let op, het zonneschermdoek wordt vanwege efficiencyredenen op de kortste zijde opgerold. Bestelt u een doek van 450 cm x 250 cm, dan ontvangt u een rol doek thuis van 250 cm. Wanneer u dit uitrolt, betreft het 450 cm lang.

  Binnen 2 tot 3 weken wordt uw nieuwe zonweringdoek kosteloos bij u thuisbezorgd (bij bestellingen onder de €250,- wordt €19,95 verzendkosten in rekening gebracht). Uw bestelling wordt bezorgd door transportbedrijf TransMission, aangezien er sprake is van lengtetransport. U ontvangt van ons een track&trace-code, zodra uw bestelling is verzonden. Op de dag dat uw bestelling wordt bezorgd, ontvangt u een e-mail met een indicatie van het verwachte aflevertijdstip. Indien u niet aanwezig bent op het moment van afleveren, dan wordt er een niet-thuis-kaart in de brievenbus gedaan. U kunt dan een nieuwe bezorgafspraak inplannen.

 • Vanzelfsprekend versturen wij ook zonneschermdoeken naar België. Wij hebben zelfs een Belgische webshopvariant: www.zonneschermdoek.be. Hier kunt u via hetzelfde stappenplan een bestelling plaatsen en eenvoudig afrekenen met het MisterCash-betaalsysteem.

  U heeft de keuze uit de volgende betaalmogelijkheden:

  • U betaalt het totaalbedrag via Bancontact/MisterCash, KBC/CBC, Belfius Direct Net, Creditcard of iDeal betaalt 40% aan via Bancontact/MisterCash en betaalt het restant (60%) aan de deur bij levering

  De levertijd van een zonneschermdoek bedraagt 2 tot 3 weken.

 • Volg onze socials: