7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Zo onderhoudt u uw Tibelly zonneschermdoek

Tibelly zonweringdoek wordt geweven uit acrylvezels, waarbij de kleur in het hart van de vezels zit. Een langdurige kleurechtheid kan hierdoor worden gegarandeerd. Maar hoe houdt u uw zonneschermdoek in goede conditie?

Ieder Tibelly zonweringdoek is standaard voorzien van een water- en vuilafstotende coating. Dit zorgt ervoor het dat zonneschermdoek bestand is tegen een regenbui, maar het biedt ook bescherming tegen stof en andere soorten vervuiling. Tegen hardnekkig vuil zoals vogelpoep, mos of bladgroen is het zonweringdoek helaas niet goed bestand. Is een van deze vlekken op het doek van uw zonnescherm ontstaan? Maak deze vlek dan zo snel mogelijk schoon met lauw water en een zachte borstel. Dit voorkomt dat de vlek in het zonneschermdoek trekt en niet meer te behandelen valt.

Eenvoudig uw zonneschermdoek schoonmaken

Vanwege de coating die op het zonneschermdoek is aangebracht, is het onderhoud eenvoudig. De levensduur van uw zonneschermdoek kunt u verlengen door vlekken te verwijderen met een emmer lauw water, groene zeep en een borstel. Laat het doek na het schoonmaken goed drogen alvorens u het weer op de cassette rolt. Aluminium onderdelen van uw zonnescherm kunnen overigens ook worden gereinigd met lauw water in combinatie met groene zeep.

Onderstaand vindt u een aantal tips met betrekking tot het schoonmaken van het doek van uw zonnescherm:

  • Gebruik geen hogedrukspuit voor het reinigen van uw zonneschermdoek, hierdoor kan het doek gaan scheuren.
  • Maak geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze tasten het zonneschermdoek én het aluminium aan.
  • Stof verwijdert u van het zonweringdoek door dit eraf te blazen, te kloppen of maak gebruik van een zachte borstel.
  • Let op met het reinigen van uw zonweringdoek in de felle zon, doordat het doek snel opdroogt kan het zeepwater vlekken veroorzaken.

Wij raden u sowieso aan om altijd, indien mogelijk, uw zonnescherm in te halen zodra het begint te regenen. Is het zonneschermdoek toch nat geregend? Laat het doek dan goed drogen en luchten zodra het weer droog is. Als het doek te lang nat opgerold in de cassette blijft zitten, kan er schimmel ontstaan.

Bij goed en verantwoord gebruik gaat een (nieuw) zonneschermdoek zo’n 15 tot 20 jaar mee!

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: