7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Zonweringdoek vervangen

Keuze uit 70 kleuren!
  • Filtert circa 90% van de UV-straling
  • Inclusief water- en vuilafstotende coating
  • Vanaf €36,95 per vierkante meter
Bestel nu
Zonweringdoek vervangen

Wilt u alleen uw zonweringdoek vervangen en niet uw gehele zonwering? Dan helpen wij u graag verder. Ons specialisme is het vervaardigen van zonneschermdoeken op maat. Een zonwering kunt u tientallen jaren gebruiken. Van slijtage van de zonwering zelf is meestal geen sprake, aangezien het van aluminium is gemaakt. Het doek van de zonwering is daarentegen vaak na 10 tot 15 jaar aan vervanging toe. Oorzaken hiervan kunnen zijn: verkleuring van het zonweringdoek, het loslaten van de naden, de kleur spreekt u niet meer aan of het doek is erg vuil. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om enkel uw zonweringdoek te vervangen en dit op maat te laten maken. Door vier stappen te doorlopen op Zonneschermdoek.nl bestelt u eenvoudig een op maat gemaakt zonweringdoek. In de eerste stap kunt u een doekkleur selecteren uit het ruime aanbod. Vervolgens geeft u in stap twee de afmetingen op, waarna de scherpste prijs wordt berekend. In de vierde stap van het bestelproces kunt u de bestelling afronden en eenvoudig betalen via iDeal of per creditcard.

Zonweringdoek vervangen met handige montagevideo’s

Een zonweringdoek vervangen, is niet zo moeilijk als dat het misschien lijkt. U kunt dit namelijk vrij gemakkelijk zelf. Op onze montagepagina vindt u diverse video’s die wij hebben gemaakt om u te helpen bij het vervangen van uw bestaande zonweringdoek. Het doek van een zonwering vervangen, is mogelijk bij alle typen knikarmschermen en uitvalschermen. Het maakt niet uit of uw zonwering elektrisch bedienbaar is of met de hand naar buiten draait. Vraag het ons gerust als u twijfelt over welke onderdelen u los moet schroeven om het bestaande doek eruit te krijgen! Wanneer u een bestelling plaatst, ontvangt u bij de levering van uw zonweringdoek ook een handige montagehandleiding. Deze handleiding biedt, naast de video’s, hulp bij de vervanging van uw zonweringsdoek.

Zonnescherm doek vervangen Zonnescherm doek vervangen
Hoe vervang ik mijn zonneschermdoek zelf?

Monteur inschakelen voor het zonweringdoek vervangen

Of probeer het zelf met onze video's!

Wanneer u het doek van uw zonwering niet zelf wilt of kunt vervangen, kunnen wij u een ervaren monteur aanbevelen. Wij hebben echter geen monteurs in dienst die uw zonweringdoek komen vervangen, wel beschikken wij over een aantal ervaren zonweringmonteurs in ons netwerk. Houdt u er rekening mee dat de kosten rond de €250,- bedragen voor doekvervanging van bijvoorbeeld een knikarmscherm, een uitvalscherm doekvervanging is vaak wat voordeliger. Het zelf vervangen van uw zonweringdoek is uiteraard voordeliger en bovendien niet zo ingewikkeld als u denkt. Op onze referentiepagina kunt u de ervaringen lezen van klanten die het zonweringdoek vervangen hebben.

Doek zonwering vervangen: tips voor het opmeten

Als u het doek van uw zonwering vervangen gaat, is het erg belangrijk dat u uw huidige doek heel nauwkeurig opmeet. Onze opmeetvideo biedt u hier hulp bij. Een te breed of te smal zonweringdoek, kan problemen veroorzaken bij het vervangen. Wij raden u aan om geen schatting te maken van de afmetingen van uw zonweringdoek, maar de bestaande doekmaten daadwerkelijk op te meten op de centimeter precies. Ook is het niet aan te raden om de oude factuur van het zonwering op te zoeken en de afmetingen die hierop staan, over te nemen voor het nieuwe zonweringdoek. Op deze bon staan vaak de afmetingen van de luifel zelf op, terwijl het doek aan weerszijden een paar centimeter smaller is dan de cassette zelf. Bij een aluminium knikarmscherm van 500 cm breed kan het doek zomaar 490 cm of zelfs 485 cm breed zijn. Goed meten is dus van groot belang!

Tips voor doek vervangen bij elektrische zonwering

Zonwering doek vervangen van een elektrische zonwering is niet moeilijk, wanneer u onze montagevideo als hulpmiddel gebruikt. In onze nieuwste montagevideo laten wij u zien hoe u een elektrisch zonwering doek vervangt. Zonweringdoek vervangen is zo ingewikkeld niet, het afstellen van de motor van uw zonwering vergt alleen de nodige aandacht. Dit aspect komt uitgebreid aan bod in onze montagevideo.

Er zijn diverse merken zonweringmotoren, die allen net iets anders werken. Het voordeel is wel, de basis is hetzelfde. Ondanks dat de knoppen of draaistiften per merk verschillen, blijft het doel om uw elektrische zonwering weer juist afgesteld te krijgen nadat u het zonwering doek heeft vervangen. Nadat u uw zonwering doek van uw elektrische zonwering heeft vervangen, staat de motor nog niet correct afgesteld. Nadat u uw nieuwe zonweringdoek in de cassette heeft geschoven, zult u zien dat het doek volledig slap hangt. Dit hoort natuurlijk niet zo te zijn, dit hoort weer mooi strak te staan. Dit is, zoals ook in de montagevideo te zien is, eenvoudig te realiseren. Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, hoort uw zonwering volledig te sluiten en bij het uitdraaien te stoppen op het gewenste uitvalpunt. Heeft u na het zien van de montagevideo nog vragen over doek vervangen van zonwering? Stuur dan gerust een e-mail naar info@zonneschermdoek.nl of bel 085-1304012 voor advies.

 

Kleuren doek voor zonnescherm Kleuren doek voor zonnescherm

Vervangen doek zonwering

Vraag gratis kleurstalen aan!

Wanneer u het doek van uw zonwering vervangen gaat, bieden wij u de mogelijkheid om gratis kleurstalen aan te vragen. Zo kunt u de acrylvezelstof voelen en zien of de kleur op de website net zo mooi is in het echt. Aan het aanvragen van kleurstalen zijn geen kosten verbonden. U vraagt ze gratis aan via info@zonneschermdoek.nl en u heeft ze binnen 1 tot 2 werkdagen in huis. Op onze pagina met referenties vindt u foto’s en ervaringen van klanten die het doek van hun zonwering vervangen hebben. U leest onder andere hoe klanten het zonweringdoek vervangen af is gegaan. Wij hopen u tevens inspiratie te bieden met de ruim 500 verschillende foto’s die van onze klanten hebben mogen ontvangen. Wij doen ons uiterste best om onze dienstverlening continu te verbeteren en af te stemmen op uw wensen. Hierbij is uw mening van belang! Onze service kunnen wij blijven verbeteren met behulp van uw ervaringen. Heeft u ook uw zonweringdoek vernieuwd? Deel dan uw ervaring en/of foto. U kunt ook meer lezen over het onafhankelijke beoordelingssysteem KiyOh waarmee wij van start zijn gegaan.

  • Volg onze socials: