7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Een (losse) volant voor uw zonnescherm

Via onze website bieden wij u de mogelijkheid om een zonneschermdoek te kopen ter vervanging van uw bestaande doek. Voor dit zonneschermdoek kunt u een keuze maken uit tientallen doekkleuren. Het doek voor uw zonnescherm kunt u bestellen in combinatie met een bijpassende volant. ‘Wat is een volant?’ horen wij u denken. De volant is een strook doek die aan de voorzijde van de zonneluifel wordt bevestigd met als doel de laaghangende zon tegen te houden, een extra doek voor het zonnescherm. Een volant wordt ook wel voillant, valletje, schulprand of flap onder het zonnescherm genoemd.

Naast een zonweringdoek op maat met bijbehorende volant, bieden wij u ook de mogelijkheid om een losse volant te bestellen. Wanneer enkel uw volant stof aan vervanging toe is of wanneer uw zonnescherm nog niet over een volant beschikt. Mocht u op dit moment nog geen volant zonnescherm hebben, kijk dan wel even of er een doekgleuf aanwezig is in de voorlijst van uw zonnescherm waar u de volant in kunt schuiven middels een doekpees.

Volant zonnescherm Volant zonnescherm

Volant opties

Voor een volant heeft u keuze uit de kleuren van het merk Tibelly, dit zijn er zo’n 70. Net als voor zonneschermdoek geldt ook voor volants dat er een aantal kleuren zijn die naadloos (uit één stuk) gemaakt kunnen worden en een aantal in banen van 120 centimeter (aan elkaar gestikt). Volant stof is verkrijgbaar in drie verschillende hoogtematen: 25, 30 en 35 centimeter. Daarnaast kan de volant recht of in een golvende variant worden afgewerkt. Tevens zijn er 28 bieskleuren beschikbaar, waarbij wij altijd op zoek gaan naar een bieskleur die het beste aansluit op de kleur van de volant. Een bies is de afwerkrand aan de onderkant van de volant, zodat deze niet gaat rafelen.

Het vervangen van de flap aan zonnescherm is heel eenvoudig en neemt slechts een paar minuten tijd in beslag. Heeft u op dit moment nog geen losse volant zonnescherm? Dan heeft u ook een doekpees nodig die u in de zoom geschoven moet worden. Heeft u al een volant, dan kunt u de huidige doekpees hergebruiken.

Volant maken Volant maken
Hoe wordt een volant gemaakt?

Losse volant bestellen

Is het bestaande zonneschermdoek nog in orde, maar wenst u enkel de volant te vervangen of een losse volant aan het zonnescherm toe te voegen? Vraag dan een prijsopgave aan voor een losse volant zonnescherm en stuur een e-mail naar info@zonneschermdoek.nl of maak gebruik van onze live chat! Vermeld bij voorkeur het gewenste doekkleurnummer, de volanthoogte en volantbreedte. Meerdere zonneschermen van (losse) volants voorzien? Ook dat behoort tot de mogelijkheden, informeer gerust naar de mogelijkheden.

Tip!
Verwijder uw volant in de winter uit uw zonnescherm om kleurverschil met uw zonneschermdoek te voorkomen.

  • Volg onze socials: