7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Wat zijn doekpezen en heb ik deze nodig?

In uw huidige zonweringdoek bevindt zich aan de boven- en onderzijde van het doek een zoom waarin een doekpees zit. Indien u een volant heeft, bevindt zich ook hier een doekpees in de zoom. Deze doekpees is meestal van kunststof of aluminium gemaakt en heeft doorgaans een diameter van 4 tot 6 millimeter. In de meeste gevallen kunt u de pezen die zich in uw bestaande zonweringdoek bevinden, hergebruiken. Kunststof doekpezen slijten vaak pas na meer dan 15 jaar.

Nieuwe doekpezen bestellen

Wanneer uw zonweringdoek reeds 15 jaar of ouder is, kan het zo zijn dat uw doekpezen broos of versleten zijn. Dit kunt u zien door uw bestaande zonneschermdoek voor een klein gedeelte uit de casette te halen en de pees uit de zoom te schuiven. Zonneschermdoek.nl biedt u de mogelijkheid om pezen aan uw bestelling toe te voegen. In stap drie van onze bestelprocedure kunt u voor €19,95, ongeacht de afmetingen van het zonneschermdoek, doekpezen toevoegen aan uw bestelling. U dient hierbij een keuze te maken uit pezen met een diameter van 5 of 6 millimeter. U kunt uw bestaande doekpees, die zich in de zoom van uw zonweringdoek bevindt, opmeten met behulp van onze instructievideo.

In het door u bestelde zonweringdoek wordt wederom een zoom geconfectioneerd, zowel aan de boven- als onderzijde. Aan één zijde, aan zowel de boven- als onderkant, bevindt zich een kleine opening in de zoom waarin u de pees kunt schuiven (zie onderstaande afbeelding).

Doekpees in zoom

Doekpees zonnescherm

Mocht u geen doekpezen hebben besteld in combinatie met uw zonneschermdoek op maat en u blijkt deze toch nodig te hebben, neem dan contact met ons op. Dan sturen wij u dezelfde dag nog de gewenste doekpezen toe! Heeft u verder nog vragen met betrekking tot de doekpezen van uw zonweringdoek, laat het ons weten door te bellen, e-mailen of contact op te nemen via onze live chat.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: