7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Hoe wordt een zonneschermdoek gemaakt?

Een zonweringdoek maken is een arbeidsintensief proces waarbij precisie vereist is. Ieder zonweringdoek wordt speciaal voor u op maat gemaakt, op basis van de door u gekozen kleur en afmetingen. Hoe er precies te werk wordt gegaan in het confectie-atelier bij het maken van een zonnescherm doek, dat laten wij u in 2 minuten zien in onderstaande video.

Een zonweringdoek op maat maken lijkt wellicht eenvoudig, maar zoals u heeft kunnen zien komen hier veel handen aan te pas en diverse machines. Wij hebben geen zonneschermdoeken op voorraad, omdat ieder doek op basis van uw wensen wordt gemaakt. Wij doen er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Doorgaans bedraagt de levertijd 2 tot 3 weken. Waarom wij deze levertijd moeten hanteren, kunt u lezen in het artikel Waarom 2 tot 3 weken levertijd voor uw zonneschermdoek? Vanwege de levertijd raden wij u aan om uw bestaande zonneschermdoek pas te demonteren, zodra u het nieuwe doek heeft ontvangen.

Naadloos zonweringdoek

De afwerking van zonneschermdoeken verschilt van elkaar, zo worden er bij de meeste doeken stroken stof van 120 centimeter aan elkaar gestikt. Er is echter ook zonneschermdoek uit één stuk, dat zonder naden wordt gemaakt. Naadloos zonwering doek wint aan populariteit, omdat er vanuit gegaan wordt dat de levensduur hiervan langer is. Dit is echter niet het geval. Vandaag de dag wordt UV-werend garen gebruikt, wat ervoor zorgt dat naden van een zonnescherm doek niet zomaar scheuren na vele zonuren. Overigens wordt er ook vaak gekozen voor naadloos doek, omdat dit fraaier oogt. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak. Lees welke kleuren er naadloos gemaakt kunnen worden, dit geldt namelijk niet voor alle kleuren uit onze collectie.

Van welke stof wordt zonweringdoek gemaakt?

Bij het maken van Tibelly zonneschermdoek wordt gebruik gemaakt van acrylvezelstof. Deze stof wordt al vele jaren gebruikt voor (buiten)zonwering. De stof behoudt zijn kleur op lange termijn, omdat de zogeheten acryldraden in de massa worden gekleurd. Uitzonderlijke kleurechtheid kan hierdoor worden verzekerd.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: