7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Wat wordt verstaan onder knik- en vouwstrepen, wafelvorming en doorhangen/uitrekken?

Een zonneschermdoek dat u bij ons bestelt, wordt met de grootste zorgvuldigheid geconfectioneerd. Toch kan er sprake zijn van kleine onvolmaaktheden. Voorbeelden hiervan zijn knik- en vouwstrepen, wafelvorming en doorhangen.

Knik- en vouwstrepen
Knik- en vouwstrepen kunnen ontstaan bij de confectie, de assemblage of de plaatsing van het zonweringdoek. Dit zorgt ervoor dat bij tegenlicht op de plaats van de vouwen en knikken bij lichte kleuren zonneschermdoek een donkere streep zichtbaar wordt, die lijkt op een potloodstreep. Bij een donkere kleur zonneschermdoek ontstaat een lichte streep, die lijkt op een krijtstreep. Deze streepvorming is puur cosmetisch en doet in geen geval afbreuk aan de kwaliteit en prestaties van het acryldoek.

Wafelvorming
Wafelvorming kan voor komen ter hoogte van de naden, zomen of in het midden van het doek. Door de dubbele dikte ter hoogte van de naden ontstaat een verschillende diameter bij het oprollen van het zonweringdoek. De spanning, het gewicht en het doorhangen van de oprolas kunnen dit fenomeen versterken. Dit kan zich ook voordoen bij hevige regenval waarbij, door het gewicht van het water, zakvorming ontstaat.

Doorhangen/uitrekken
Acryldoek, toegepast in buitenzonwering, staat meestal onder permanente spanning dankzij een systeem van springveren. De naden en zomen spelen een belangrijke versterkende rol, maar moeten tevens de meeste spanning opvangen. Wanneer het zonweringdoek opgerold wordt komen deze naden en zomen op elkaar te liggen, waardoor ze worden platgedrukt. Dit zorgt voor een hogere spanning, waardoor naden en zomen licht uitgetrokken worden en zelfs een beetje doorhangen wanneer uw zonnescherm uitstaat.

Deze onvolmaaktheden zijn inherent aan de confectie en plaatsing van zonneschermdoeken en doen in geen geval afbreuk aan de technische prestaties en levensduur van uw acryldoek. Om misvattingen te voorkomen willen wij u wijzen op deze eigenschappen. Zonneschermdoek.nl en fabrikant Tibelly kunnen in geen geval voor deze onvolmaaktheden aansprakelijk gesteld worden.

  • Volg onze socials: