7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Hoe wordt een zonneschermdoek afgewerkt?

Wanneer u een zonneschermdoek bestelt, kan dit op twee manieren worden gemaakt:

  • Het zonneschermdoek wordt uit één stuk stof gemaakt
  • Voor het zonneschermdoek worden er stroken stof van 120 cm breed aan elkaar gestikt

Zonweringdoek in banen
Wanneer u kiest voor een streepdessin, worden er altijd stroken stof van 120 cm breed aan elkaar gestikt. Dit geldt ook voor een aantal effen kleuren. Ieder zonneschermdoek uit ons assortiment wordt standaard voorzien van een zoom aan de boven- en onderkant, waarin een doekpees kan worden geschoven. Daarnaast wordt ieder zonneschermdoek, dat in banen is geconfectioneerd, standaard uitgevoerd met een dubbel gestikte naad bij de onderzoom. Op de onderzoom van het doek staat namelijk de meeste spanning. Door hier een dubbel gestikte naad te confectioneren, wordt hierdoor de levensduur verlengt. Beide zijkanten van het doek worden voorzien van een zijzoom van ongeveer 5 centimeter.

Naadloos zonweringdoek
Er bevinden zich 15 effen kleuren in ons assortiment die uit één stuk stof worden gemaakt en waarbij er dus geen stroken stof van 120 cm aan elkaar worden gestikt. Een naadloos zonnescherm doek wordt aan beide zijdes ultrasonisch gesneden, er bevindt zich dus geen zijzoom bij deze doeken. Een van de voordelen hiervan is dat er geen verdikking optreedt bij het oprollen. Daarnaast gaat het doek niet rafelen aan de zijkant. Ook een naadloos doek voor uw zonnescherm wordt aan de boven- en onderzijde voorzien van een peeszoom.

Verstevigingshoeken
Wij bieden u de mogelijkheid om uw nieuwe zonnescherm doek te voorzien van verstevigingshoeken. Verstevigingshoeken worden toegepast om de klappen die het doek maakt door windbelasting tegen te houden. Deze hoeken worden links- en rechts onderin het zonneschermdoek geconfectioneerd bij de onderzoom. De garens van de verstevigingshoeken worden in dezelfde kleur als het zonweringdoek geconfectioneerd, zodat deze nauwelijks opvallen. Op onderstaande afbeelding is een voorbeeld te zien. Indien gewenst, zetten wij kosteloos twee stuks verstevigingshoeken in uw nieuwe zonneschermdoek. Bij de ‘bestelnotities’ (op dezelfde pagina als het invullen van adresgegevens) kunt u aangeven dat u verstevigingshoeken wenst. Neem gerust contact met ons op, mocht u nog vragen hebben over de verstevigingshoeken.

Zonneschermdoek met verstevigingshoeken

  • Volg onze socials: