7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Is er verschil tussen naadloze zonneschermdoeken en zonweringdoeken in banen?

Wanneer u een nieuw zonneschermdoek bestelt, kan dit op twee wijzen worden geconfectioneerd. In de meeste gevallen wordt het doek in banen geconfectioneerd. Dit houdt in dat er stroken stof van 120 centimeter breed aan elkaar worden genaaid. Bestelt u een zonneschermdoek dat 410 cm breed is, dan worden er drie stroken doek van 120 centimeter aan elkaar genaaid en aan beide uiteindes van het doek nog een strook van 25 centimeter. Kiest u voor een gestreept zonneschermdoek, dan wordt deze altijd in banen geconfectioneerd. De andere optie is een naadloos zonneschermdoek, dit betekent dat uw doek uit één stuk stof wordt geconfectioneerd. Dit is echter mogelijk bij een beperkt aantal effen kleuren. Deze vindt u op onze assortimentspagina onder de kolom naadloos.

Kwaliteitsverschil

Laten de naden los van uw huidige zonneschermdoek? Dan gaat uw voorkeur nu wellicht uit naar een zonneschermdoek zonder naden, omdat u verwacht dat de kwaliteit hiervan beter is. Wij kunnen u zeggen dat er geen verschil in kwaliteit is wanneer u een zonneschermdoek bestelt dat naadloos is of in banen wordt vervaardigd. De garen die vandaag de dag worden gebruikt om de stroken doek aan elkaar te naaien zijn bijzonder sterk én UV-werend. Waar dit jaren geleden niet het geval was, waardoor deze niet zomaar los zullen laten. Een zonneschermdoek uit één stuk gaat dus net zo lang mee als een doek dat in banen wordt gemaakt. Ieder doek uit ons assortiment wordt standaard voorzien van een coating die water en vuil afstoot. Lees uitgebreidere informatie over het type stof en de kwaliteit van een Tibelly zonweringdoek.

Zonweringdoek afwerking

Uw nieuwe zonweringdoek wordt altijd voorzien van een zoom aan de boven- en onderkant. Deze zoom is bedoeld om de doekpees in te schuiven, zodat het doek mooi strak in het zonnescherm komt te zitten. Een verschil is, dat een zonneschermdoek in banen wordt voorzien van zijzomen en een naadloos zonneschermdoek ultrasoon wordt gesneden. Een van onze veelgestelde vragen geeft aanvullende informatie over de afwerking van onze zonweringdoeken.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: