7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Dit zijn de 5 meest gestelde vragen

1. Kan ik het zonneschermdoek vervangen van mijn type zonnescherm?

Wij kunnen ons voorstellen dat u twijfelt of vervanging van het zonneschermdoek wel mogelijk is bij uw type zonnescherm. Deze twijfels ontstaan doorgaans vanwege de ouderdom van het zonnescherm. Vaak hangt het zonnescherm al een lange tijd aan de gevel, maar heeft het nooit gebreken vertoond. U kunt ervan uit gaan dat het zonweringdoek vernieuwen bij elk soort zonneluifel mogelijk is, ook bij zonneschermen die al jaren oud zijn. De aluminium cassette gaat uitzonderlijk lang mee, aangezien de ‘bak’ niet roest of slijt. Het doek van het zonnescherm gaat eveneens lang mee, maar textielstof is uiteraard gevoeliger voor slijtage dan aluminium. Lees verder over een zonneschermdoek vervangen bij een uitval- of knikarmscherm.

2. Mijn voorkeur gaat uit naar een zonneschermdoek zonder naden, is dat mogelijk bij alle doekkleuren?

Het scheuren van de naden van een zonweringsdoek is een veelvoorkomend probleem. Na verloop van tijd kan de naad (die de banen met elkaar verbindt) scheuren, vaak door de straling van de zon. Als één naad eenmaal gescheurd is, volgen de anderen vaak ook binnen afzienbare tijd. U ontwikkelt hierdoor wellicht een voorkeur voor een zonneschermdoek zonder naden, aangezien u bang bent dat een nieuw zonweringdoek opnieuw scheurende naden vertoont na een aantal jaar gebruik. U hoeft hiervoor niet bang te zijn. De zonweringdoeken die vandaag de dag geconfectioneerd worden, zijn beschermd tegen UV-straling. Sowieso heeft u standaard recht op 5 jaar fabrieksgarantie, gemeten vanaf het moment van de aankoop. Bewaar de factuur daarom goed! Toch niet overtuigd van een zonneschermdoek in banen? Wij bieden u keuze uit 15 kleuren naadloos zonneschermdoek, die in de meeste gevallen verkrijgbaar zijn tot een uitvalmaat van 320 centimeter. Helaas kunnen dus nog niet alle zonweringdoek kleuren uit onze collectie naadloos worden geconfectioneerd.

3. Hoe zit het met de lichtdoorlatendheid van een nieuw zonneschermdoek?

Er bestaat een duidelijk verschil tussen lichte en donkere kleuren zonneschermdoek als het gaat om de doorlatendheid van licht in huis. De factor ‘stand van de zon in de tuin’ is daarbij ook erg van belang, heeft u bijvoorbeeld een tuin op het zuiden of niet? Over het algemeen filteren lichte kleuren de zonnestralen tot gematigd licht in de woonkamer. De donkere kleuren daarentegen beschermen u iets meer tegen de felle straling van zonlicht, maar het kan hierdoor wel iets warmer worden als u onder het zonnescherm zit dan bij de keuze voor een lichte kleur zonweringdoek.

4. Verkopen jullie verschillende typen zonneschermdoek en wat is de garantie?

Wij verkopen slechts één type doek en dit betreft materiaal dat uit de acrylvezel geweven is. Dit kwaliteitsproduct van Tibelly wordt al tientallen jaren in Nederland verkocht en de kwaliteitseisen worden ieder jaar aangescherpt. De kans is heel groot dat uw huidige zonneschermdoek ook een acryldoek betreft én dat u hier waarschijnlijk al jaren plezier van heeft.

Wij garanderen u dat het zonweringdoek u thermisch comfort biedt, hetgeen betekent dat het warmte tegenhoudt. Daarnaast biedt het product visuele bescherming. Uit onderzoek is gebleken dat Tibelly zonweringdoek nooit meer dan 28% licht doorlaat. Als derde voorwaarde voldoet Tibelly zonweringsdoek aan de UV-beschermingseisen. Om te voldoen aan deze eisen houdt het zonneschermdoek schadelijk zonlicht tegen door middel van een filtering van ruim 90% van de UV-straling. Tot slot bieden wij u 5 jaar standaard garantie vanuit de weverij op het product zelf (de waterafstotendheid en kleurvastheid). Op de afwerking (de confectie) van het doek ontvangt u 2 jaar garantie.

5. Ik denk dat mijn zonnescherm een lastiger type is dan in de montagevideo te zien is. Toch wil ik mijn zonneschermdoek eigenhandig vervangen. Hebben jullie handige montagetips?

Wekelijks schrijven wij diverse blogs met handige informatie. Onlangs hebben wij een artikel gepubliceerd met 10 handige montagetips, hierin geven wij u praktische adviezen. Naast onze video’s en installatie-instructie, die bij iedere aankoop wordt meegeleverd, vindt u in dit artikel nog extra tips aangaande het vervangen van het doek van het zonnescherm. Het is mogelijk dat u weinig kan met de tips, de instructie of een van de video’s, omdat de eerste stap in het doekvervangingsproces al niet mogelijk is. De schroeven van het zonnescherm kunnen bijvoorbeeld dusdanig vastzitten, dat u deze niet meer loskrijgt. Daarnaast is er een geringe kans dat u niet bij beide zijkanten van het zonnescherm kunt, om het zonneschermdoek uit de cassette te halen. In deze specifieke gevallen biedt de easy-click-toepassing uitkomst. Lees meer informatie over de easy-click klikpees, deze oplossing kunt u een hoop tijd besparen! Let op! Deze easy-click klikpees is enkel toepasbaar bij elektrisch bediende zonneschermen.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: