7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Zonneschermdoek vervangen bij uitval- en knikarmscherm

Bent u van plan om uw zonneschermdoek te vernieuwen en vraagt u zich af of dit mogelijk is bij uw type zonnescherm? Het is bij vrijwel alle type zonneschermen mogelijk om het doek te vervangen. Er kan grofweg onderscheid worden gemaakt tussen twee type zonneschermen: uitvalschermen en knikarmschermen.

Zonneschermdoek vervangen bij uitval zonnescherm

Een uitval zonnescherm bevindt zich verticaal langs het raam, waardoor dit type zonnescherm meestal niet geschikt is om onder te zitten, maar vooral (laaghangende) zon weert. In de meeste gevallen is een uitvalscherm handbediend en hangt u deze uit met behulp van een bandopwinder of draaistang. Uitvalschermen kunnen ook elektrisch zijn uitgevoerd. Bij alle typen uitval zonneschermen kan het zonweringdoek vervangen worden en heeft u keuze uit ruim 70 dessins uit acrylcollectie van Tibelly. Is uw zonnescherm 25 jaar of ouder? Houdt u er dan rekening mee dat boutjes welke niet van roestvrijstaal (RVS) zijn vervaardigd, wellicht zijn vastgeroest en uitgeboord dienen te worden.

Een knikarmscherm, ofwel terrasscherm, heeft in tegenstelling tot een uitvalscherm een grotere uitval en is dan ook vaak bedoeld om schaduw in uw tuin of op uw terras te creëren. Middels een volant kunt u voorkomen dat de laagstaande zon onder het zonnescherm door schijnt. Knikarmschermen zijn er zowel elektrisch als handbediend en ook bij deze type zonnescherm kunt u het zonneschermdoek verwisselen.

Zonneschermdoek vervangen met behulp van montagevideo’s

Graag helpen wij u bij het vervangen van het doek van uw zonnescherm. Daarom vindt u diverse instructievideo’s op onze website. Zo helpen bij u middels een video die laat zien hoe u het doek van uw zonweringsdoek opmeet. Beschikt u over een handbediend zonnescherm? Dan vindt u een instructievideo waarin wij het laten zien u hoe u het zonweringdoek vervangt. Een andere video laat zien hoe u het doek van een elektrisch zonnescherm vervangt. Overigens ontvangt u altijd een montage-instructie bij uw bestelling, waarin wij nog eens stap voor stap uitlegt hoe u uw zonweringdoek vervangt.

Twijfelt u of het mogelijk is om het zonneschermdoek te vervangen van uw zonnescherm? Neem gerust contact met ons op voor advies. Dit kan door te bellen naar 085-1304012 of door een e-mail te sturen naar info@zonneschermdoek.nl. Lees voor meer informatie ook eens ons blog met de vijf meest gestelde vragen.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: