7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Zonneschermdoek vervangen met easy-click

Ziet u op tegen het zonneschermdoek vervangen? Bevindt uw zonnescherm zich bijvoorbeeld dicht tegen een schutting aan en houdt dit u tegen om de klus zelf uit te voeren? Een zonneschermdoek vervangen met easy click bespaart u de hoge kosten van het inhuren van een zonweringmonteur.

Wat maakt een zonneschermdoek met een easy click anders dan doeken met een standaard peeszoom aan de boven- en onderkant horen wij u denken. Normaliter wordt er een zoom aan de boven- en onderkant geconfectioneerd waarin u een doekpees schuift. Bij een zonnescherm doek met easy-click wordt er gedurende het confectieproces met behulp van een geavanceerde machine over de gehele breedte van de bovenzijde een strip van hard kunststof gemaakt. Dit biedt het volgende voordeel; u hoeft het bestaande zonweringdoek inclusief de doekpees niet via de zijkant van het zonnescherm te demonteren. Bij een gesloten cassette hoeft u het scherm niet van de muur af te halen om het doek te vervangen.

Waarmee moet u rekening houden als u een zonweringdoek met easy click bestelt?

 • Wij raden aan om 20 tot 30 centimeter op te tellen bij de gemeten uitvalmaat (van boven naar beneden). Dit zorgt ervoor dat u het zonwering doek makkelijker in de bovenbuis kunt klikken. Het komt tevens de speling op het doek ten goede.
 • De easy click kan worden toegepast tot een breedte van 600 centimeter, enkel bij zonneschermen met elektrische bediening (motor). Zonneschermen met handbediening kunnen de easy-click-toepassing helaas niet gebruiken.
 • Rolt het bestaande doek van uw zonnescherm onder- of bovenlangs op de rol? Vermeld dit bij uw bestelling.
 • De stalen buis / rol moet een diameter van 78mm of 85mm hebben en ook een ronde doekgleuf.
 • Aan de easy click zijn kosten verbonden, deze betreffen €30,- per strekkende meter. Deze kosten facturen wij een dag voor de levering.
 • U bestelt een Tibelly zonneschermdoek met easy click door bij het invullen van uw adresgegevens bij ‘bestelnotities’ aan te geven dat u een easy-click klikpees (bovenlangs of onderlangs) wenst te bestellen.
 • Zonweringdoeken met een easy-click versturen wij altijd opgerold op de breedtezijde in plaats van op de uitvalzijde. Dit houdt in dat wanneer u een zonweringsdoek bestelt met een breedte van 550 centimeter u ook een pakket ontvangt met deze afmeting.

Zo monteert u een zonnescherm doek met easy-click

 • Draai het zonnescherm helemaal uit, tot hij niet verder meer kan. U koppelt het laatste stuk doek van de buis af, zodat het zonweringdoek helemaal slap komt te hangen. Hoe u dit doet, ziet u in de montagevideo ‘zonneschermdoek vervangen (elektrisch bediend)’.
 • U snijdt het bestaande doek aan de bovenkant vanaf de bovenzoom (zo dicht mogelijk tegen de buis aan) af met een stanleymes.
 • Aan de onderzijde, bij de voorlijst, kunt u aan de zijkant de kap losschroeven en het doek er vanaf die zijde uitschuiven. U heeft nu een uitgeklapt zonnescherm zonder doek.
 • Vervolgens haalt u de bestaande doekpees uit de onderzoom van het bestaande doek. Die u kunt u hergebruiken voor het nieuwe doek.
 • Schuif de doekpees in de onderzoom van het nieuwe zonweringsdoek. Vervolgens creëert u ruimte om de onderzoom in de doekgleuf van de voorlijst te schuiven.
 • Vervolgens rolt u de rol doek naar boven af. De kunststof strip, de easy click, kunt u nu als het ware in de bovenbuis “klikken”, boven of onder de rol langs. Dit proces voert u uit van links naar rechts of van rechts naar links met meerdere personen.

Gerelateerde artikelen

 • Volg onze socials: