7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Zonneschermdoek monteren – doe het zelf!

Bij een zonneschermdoek monteren hoeft geen (ervaren) zonweringmonteur aan te pas te komen. Dit kunt u namelijk zelf! Voor het monteren van uw zonnescherm doek kunt u gebruik maken van onze instructievideo’s. Een zonneschermdoek zelf monteren is mogelijk bij zowel elektrische zonneschermen als zonneschermen met handbediening. Uit een recent afgenomen enquête onder een deel van onze klanten is gebleken dat ruim 90% van onze klanten ervoor kiest het nieuwe zonweringdoek zelf te monteren na het zien van de montagevideo’s. Een veelvoorkomende reden voor het zelf monteren van het zonnescherm doek, is het besparen van de kosten van een vakman. Het zonneschermdoek monteren kan het beste gedaan worden met twee of meer personen. Hiervoor wordt meestal hulp ingeroepen van familie, buren of kennissen. Vele handen maken immers licht werk!

Montagvideo’s zonweringdoek vervangen

Om uw zonweringdoek te vervangen, kunt u gebruikmaken van onze montagevideo’s. Een nieuw zonneschermdoek monteren blijkt vaak eenvoudiger te zijn dan van tevoren wordt gedacht. Dit heeft ermee te maken dat het oude zonweringsdoek in de meeste gevallen vanaf een van de zijkanten van het zonnescherm eruit geschoven kan worden. Het is hierdoor een kwestie van een aantal schroeven losmaken bij de kapsteun aan de kopse kant. In onze montagevideo’s ziet u welk gereedschap u hiervoor nodig heeft en hoe doekvervanging in zijn werk gaat bij zowel een elektrisch bediend zonnescherm en een handbediend zonnescherm. Vergeet niet onze 10 tips voor de montage van uw zonneschermdoek te lezen voor nog meer handige adviezen.

Zonnescherm geschikt voor doekvervanging?

U vraagt zich waarschijnlijk af of uw zonnescherm geschikt is voor doekvervanging. In vrijwel alle gevallen is dit mogelijk. Bijna alle zonneschermen die de afgelopen decennia zijn verkocht betreffen aluminium cassettes. Aluminium is een zeer duurzame grondstof, die tientallen jaren mee kan en bestand is tegen alle weersinvloeden. Bovendien is aluminium niet aan slijtage onderhevig. Lees ook eens ons artikel Zonneschermdoek vervangen bij uitval- en knikarmscherm, hierin vertellen wij u meer over doekvervanging bij verschillende type zonneschermen.

Besparing door zelf te monteren

Door uw zonnescherm doek zelf te monteren, bespaart u de kosten van een monteur. Bovendien is de aanschaf van een nieuw zonweringsdoek vele malen voordeliger dan de aanschaf van een nieuw zonnescherm. Voor de aanschaf van een nieuw aluminium zonnescherm dient u rekening te houden met een bedrag tussen de €1000,- en €2500,-, afhankelijk van de afmetingen, dus tel uit uw winst! Een nieuw zonneschermdoek is niet alleen een goede keuze voor uw portemonnee, u denkt ook aan het milieu. Door uw bestaande zonnescherm te blijven gebruiken, hoeft er geen nieuwe aluminium cassette te worden gebruikt met alle vervuiling die dit met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de winning van aluminium uit de natuur tot het proces van het scheiden van zuurstof en aluminium, wat zeer veel elektriciteit kost. U bent niet de eerste die overgaat op de vervanging van het zonneschermdoek, getuige onze referenties. Uw bestaande zonnescherm met een nieuw zonweringdoek kan namelijk weer minimaal 15 jaar mee!

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: