7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Hoe wordt uw nieuwe zonneschermdoek afgewerkt?

Wanneer u via onze webshop een zonneschermdoek bestelt, wordt deze geheel op maat voor u gemaakt. Dit gebeurt op basis van de door u gekozen doekkleur en de door u opgegeven afmetingen van uw bestaande doek. Om een lange levensduur van uw zonweringdoek te garanderen, wordt veel aandacht besteed aan de afwerking.

Peeszoom

Uw nieuwe zonneschermdoek op maat wordt standaard voorzien van een zoom aan de boven- en onderzijde. In deze zoom schuift u een doekpees. Let op, deze zoom is slechts aan één zijde open. In uw bestaande zonweringdoek bevinden zich reeds doekpezen. Deze kunt u hergebruiken wanneer deze nog in goede staat zijn. Zijn uw doekpezen aan vervanging toe? Dan kant u voor €19,95 nieuwe doekpezen toevoegen aan uw bestelling. Dit kunt u doen in de derde stap van ons bestelproces, nadat u een doekkleur heeft gekozen en de afmetingen heeft ingevuld. U dient hierbij de keuze te maken uit 5 of 6 mm pezen. Lees meer informatie over (nieuwe) doekpezen en het vervangen hiervan.

Doekpees in zoom

Effen zonneschermdoek zonder naden

Is uw keuze gevallen op een effen zonweringdoek dat zonder naden wordt gemaakt? Dan houdt dit in dat het nieuwe doek voor uw zonnescherm uit één stuk wordt geconfectioneerd. Dit betekent dat er geen banen aan elkaar worden genaaid, waarbij er stiknaden zichtbaar zijn. Bekijk alle doekkleuren die naadloos kunnen worden vervaardigd. De zijkanten van een effen, naadloos zonweringdoek worden ultrasoon gesneden. Aan beide zijdes bevindt zich dus geen zijzoom. Doordat het doek ultrasoon wordt gesneden, wordt er voorkomen dat uw nieuwe zonweringdoek gaat rafelen aan de zijkant. Bovendien vindt er geen verdikking plaats bij het oprollen nu er zich geen zoom bevindt aan de zijkant van het zonneschermdoek.

Naadloos zonneschermdoek afwerking

Gestreept zonweringdoek in banen

Wilt u uw bestaande doek van het zonnescherm vervangen voor een gestreept zonweringdoek? Dan wordt uw nieuwe doek in banen van 120 cm aan elkaar gestikt. De zijkanten van een zonneschermdoek in banen worden afgewerkt met een zijzoom van 5 cm. Houd altijd de breedtemaat aan van uw bestaande zonneschermdoek. U hoeft geen extra centimeters op te tellen bij de breedtemaat vanwege de zijzoom.

Zonneschermdoek in banen

Gestikt of verlijmd?

Al jaren worden de banen van gestreepte zonneschermdoeken aan elkaar gestikt. In het verleden is er zo nu en dan slecht garen gebruikt, waardoor de naden na verloop van tijd zijn losgelaten. Vandaag de dag zijn de garen van dermate hoge kwaliteit, dat dit zelden meer gebeurt. Wij bieden u de mogelijkheid om de banen van u nieuwe zonweringdoek te laten verlijmen. De banen van uw doek worden dan niet aan elkaar gestikt, maar verlijmd. Dit garandeert overigens geen langere levensduur ten opzichte van een doek waarbij de banen aan elkaar gestikt zijn. Wilt u de banen van uw zonneschermdoek laten verlijmen? Laat het ons weten door dit aan te geven in het opmerkingenveld in de laatste stap van het bestelproces en informeer naar de meerkosten.

Verlijmd zonneschermdoek

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: