7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Kan ik het zonneschermdoek vervangen van zowel een uitvalzonnescherm als een knikarmzonnescherm?

Een zonneschermdoek vervangen is mogelijk bij alle modellen uitval- en knikarmschermen. Het ene model is wat ouder dan de ander, maar de techniek en mechaniek werkt doorgaans volgens hetzelfde principe. Veelvoorkomende merken zonneschermen waarbij het zonneschermdoek wordt vervangen zijn: Weinor, Mado, Rainbowsol, Sunpoint, Luxaflex en Verano.

Twijfelt u of doekvervanging bij uw type zonnescherm mogelijk is, lees dan onderstaande vragen:

  • Hoe oud is uw zonnescherm? Wanneer uw zonnescherm 10, 20 of zelfs 30 jaar oud is, kunt u het zonneschermdoek vervangen. Hoe oud het zonnescherm is, is niet het belangrijkst. De staat waarin uw zonnescherm verkeerd, is doorslaggevend.
  • Kunt u de schroeven van het zonnescherm nog los krijgen? Om het doek van uw zonnescherm te vervangen, dient u een aantal onderdelen te demonteren.
  • Beschikt u over een elektrisch bediend zonnescherm? Bekijk dan of de motor nog goed functioneert. Om het zonweringdoek te vervangen, moet de motor tijdelijk worden uitgezet en opnieuw worden ingesteld.

In ongeveer 5 tot 10% van de gevallen is het niet mogelijk om het nieuwe zonnescherm doek vanaf de zijkant in het zonnescherm te schuiven. Dit is vaak het geval wanneer het een volledig gesloten cassette betreft of wanneer het zonnescherm zich tussen twee muren bevindt. In dit geval zijn er twee oplossingen om alsnog het zonweringdoek te vervangen:

  • U haalt het zonnescherm in zijn geheel van de muur. Het vervangen van het zonnescherm doek is hierdoor nog steeds mogelijk, maar neemt meer tijd in beslag.
  • U kiest voor een zonneschermdoek met een easy-click. Hierbij wordt een kunststof strip aan de bovenzijde van het doek gemaakt, welke u in de doekgleuf van de buis klikt.

Bekijk eens onze referentiepagina en zie bij hoeveel verschillende typen zonneschermen het zonweringsdoek al is vervangen! Wij beantwoorden graag uw vragen over doekvervanging bij uw type zonnescherm. Bel ons gerust op 085-1304012.

  • Volg onze socials: