7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Zonneschermdoek vervangen: een klantervaring uit de praktijk

Op onze pagina met veel gestelde vragen proberen wij u antwoord te geven op zo veel mogelijk vragen en u van zo veel mogelijk informatie te voorzien. Toch ontstaan er nog weleens vragen tijdens of na de montage van het nieuwe zonneschermdoek. U kunt voor al uw vragen contact met ons opnemen, dit kan op alle dagen van de week. Graag delen wij het volgende voorbeeld met u, mocht deze situatie zich ook bij u voordoen.

Ervaring van onze klant

“Begin juni heb ik een groen zonneschermdoek bij jullie gekocht om mijn huidige doek te vervangen. Welnu afgelopen weekend werkte het weer mee en ben ik aan de klus begonnen. Het demonteren van het oude doek ging zeer voorspoedig en de oude pezen kwamen er gemakkelijk uit. Ik heb het nieuwe doek uitgerold op het oude doek en de boven- en onderpees kon ik gewoon hergebruiken. De doekpezen hebben we in de zomen gedaan, dat ging perfect. Toen we de zomen inclusief pezen in de doekgleuf van de buis wilden stoppen, liepen we vast. Het zonneschermdoek bestaat uit een aantal banen die aan elkaar gestikt zijn en dus op die plekken bij de zomen dikker zijn. Pas na veel trekken en inspuiten met WD40 hebben we het doek in de gleuf van de buis gekregen. Ons oude doek was uit één geheel gemaakt zonder naden, waardoor deze zeer gemakkelijk in de doekgleuf van de buis geschoven kon worden. Ik ben benieuwd of andere klanten ook ervaringen hebben met dergelijke doeken die voorzien zijn van naden.”

Graag vragen wij u rekening te houden met volgende. Heeft u op dit moment een zonneschermdoek dat uit één geheel is gemaakt, dus zonder naden, en bestelt u een zonneschermdoek in banen? Dan zijn in dit specifieke geval de bestaande doekpezen meestal te dik. Omdat de naden nu dubbel gestikt zijn op de dubbelgeklapte zoom aan de boven- en onderzijde. Ons advies is daarom om een dunnere doekpees te bestellen (5 millimeter). Zo schuift de doekpees in de zoom makkelijker door de doekgleuf van de buis.

Mocht u nog aanvullende informatie willen ontvangen met betrekking tot het vervangen van een naadloos zonneschermdoek voor een zonneschermdoek in banen, neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: