7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Zo meet u uw huidige zonweringdoek op

Via onze webshop bestelt u eenvoudig een zonneschermdoek op maat voor uw bestaande knikarm- of uitvalscherm. Het bestaande doek van uw zonnescherm dient u op de centimeter nauwkeurig op te meten, dit kunt u op twee verschillende manieren doen. Onderstaand lichten wij beide opties toe. Wanneer u de exacte afmetingen van uw huidige zonweringdoek heeft opgemeten, kunt u deze invullen op onze website in de tweede stap van het bestelproces. In de eerste stap kiest u de gewenste doekkleur, bekijk ons assortiment Tibelly zonneschermdoeken.

Zonneschermdoek opmeten bij de bovenbuis

De eerste mogelijkheid is het opmeten van uw zonneschermdoek bij de bovenbuis van uw zonnescherm. Dit zorgt voor de meest nauwkeurige meting. Met behulp van een rolmaat kunt u van links naar rechts de exacte breedte van uw huidige zonweringdoek meten. Het is belangrijk dat u de breedtemaat op de centimeter nauwkeurig invult op onze website. De exacte hoogte- ofwel uitvalmaat kunt u meten wanneer het zonneschermdoek helemaal slap hangt. De meting kan worden gestart vanaf de voorlijst en eindigt bij de bovenbuis. Zo meet u de minimale hoogtemaat. Bevindt zich nog één slag doek om de rol? Telt u dan nog ongeveer 15 tot 20 centimeter bij de uitvalmaat op, zodat het zonneschermdoek voldoende speling heeft.

Zonneschermdoek opmeten bij de voorlijst

De tweede mogelijkheid is het meten van het huidige zonweringdoek bij de voorlijst van het zonnescherm. Met behulp van een rolmaat meet u van links naar rechts de exacte afmeting van het huidige zonneschermdoek. Wanneer u onze montagevideo bekijkt met betrekking tot het opmeten van uw zonweringdoek, dan ziet u dat er aan weerszijden van het zonnescherm 3 centimeter speling is. Deze 3 centimeter aan beide kanten telt u niet op bij de gemeten breedtemaat, enkel de gemeten breedtemaat van het doek. De uitvalmaat kunt u opmeten zoals hierboven staat uitgelegd, namelijk vanaf de voorlijst tot en met de bovenbuis wanneer het zonweringdoek helemaal slap hangt.

Wanneer u gebruik wenst te maken van een klikpees, dient u altijd twee extra slagen om de rol te nemen. Één slag doek bedraagt zo’n 15 tot 20 centimeter.

Bekijk de video waarin nog eens stap voor stap wordt uitgelegd hoe u uw zonweringdoek op kunt meten. Mocht u vragen hebben met betrekking tot het opmeten van uw huidige zonneschermdoek, neem dan gerust contact met ons op via de live chat, de e-mail of via de telefoon.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: