7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Tips voor het opmeten van de uitvalmaat van uw zonneschermdoek

Onder de uitvalmaat van een zonneschermdoek verstaan wij de hoogte, hierbij meet u het doek van uw zonnescherm van beneden naar boven op. U kunt de uitvalmaat van uw bestaande zonweringdoek eenvoudig opmeten wanneer het zonnescherm maximaal uitstaat. U meet vanaf de voorlijst tot de bovenbuis van de cassette. Het kan zijn dat dit nog niet alles is, er kan namelijk nog een stuk zonneschermdoek om de bovenbuis heen zitten. Hier kunt u op dit moment vrij lastig bij. Het is daarom raadzaam om een aantal centimeter extra op te tellen bij de hoogtemaat. Wanneer er ongeveer één slag doek om de rol van de bovenbuis zit, kunt u zo’n 15 tot 20 centimeter optellen bij de door u gemeten uitvalmaat.

Uitvalmaat opmeten zonneschermdoek – elektrisch bediend zonnescherm

Beschikt u over een elektrisch bediend zonnescherm? Wanneer u het zonnescherm maximaal uitzet, staat het zonneschermdoek als het goed is helemaal strak. U kunt nu de hoogtemaat meten. Houd er rekening mee dat u deze in centimeters in dient te vullen in het bestelproces, niet in meters of millimeters. In de meeste gevallen komt u uit op een standaard maat van 160, 200, 250 of 300 centimeter uitval. Bevindt er zich nog een stukje doek op de rol? Vergeet dit er niet erbij op te tellen, zoals hierboven uitgelegd. Wilt u zeker zijn van de exacte uitvalmaat van uw zonnescherm? Dan kunt u met behulp van de drukknoppen of afstelstiften het zonneschermdoek helemaal slap laten hangen, totdat het laatste stukje doek van de buis afrolt. Wij raden u aan dit ‘afrollen’ in de opmeetfase nog niet te doen, pas als u het zonweringdoek gaat vervangen.

Uitvalmaat bepalen zonweringdoek – handbediend zonnescherm

Bij een handbediend zonnescherm kunt u aan de slingerstang draaien totdat het zonnescherm maximaal uitstaat én het zonweringdoek helemaal slap hangt. U meet vervolgens het zonneschermdoek geheel op. De uitvalmaat komt niet zo precies en mag altijd een aantal centimeter meer zijn, minder liever niet. Een extra stukje doek op de rol komt de speling op het zonweringdoek alleen maar ten goede. De breedtemaat (van links naar rechts) moet echter wel precies worden gemeten. Het is raadzaam hier de exacte maat van het bestaande zonneschermdoek op de centimeter nauwkeurig op te meten.

Uitvalmaat naadloos zonneschermdoek

Bij doekkleuren die naadloos geconfectioneerd worden, is de uitvalmaat vaak iets langer, omdat het zonweringdoek direct van de rol komt en de rolbreedte 165, 200, 250 of 320 centimeter bedraagt. Wanneer u een uitvalmaat bestelt van 160 centimeter, ontvangt u een zonneschermdoek van 165 centimeter. Bestelt u een doek voor uw zonnescherm met een hoogtemaat van 300 centimeter, dan ontvangt u een naadloos zonneschermdoek van 320 centimeter. Uiteraard worden hier geen meerkosten berekend.

Gerelateerde artikelen

  • Volg onze socials: