7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Kan ik zelf mijn zonnescherm doek vervangen?

Een zonnescherm doek vervangen is niet zo moeilijk als u misschien verwacht. ‘We twijfelen of we het zelf kunnen, we zijn doorgaans best handig, we doen regelmatig dingen zelf in en om het huis, maar een zonnescherm doek vervangen? Kunnen wij dit wel?’ Wij begrijpen dat u twijfelt over zelf een zonnescherm doek vervangen. Ons advies bij de afweging om het zonneschermdoek zelf te vervangen of het te laten doen: ga altijd eerst zelf aan de slag, indien u een beetje handig bent. Dit vanwege de volgende redenen:

 • U bent vaak handiger dan u denkt.
 • U kunt gebruik maken van handige hulpmiddelen van Zonneschermdoek.nl, zoals onze instructievideo’s en onze papieren gebruiksaanwijzing die u bij uw bestelling ontvangt.
 • U bespaart vele honderden euro’s aan montagekosten.
 • Er zijn ongetwijfeld mensen in uw omgeving (familieleden, kennissen of buren) die u kunnen helpen bij de klus. Vele handen maken immers licht werk!
 • Er zijn vele honderden mensen u voor gegaan, die het zonweringdoek met succes hebben vervangen en daar dolblij mee zijn. Bekijk onze referenties om te zien wat onze klanten schrijven!
 • Lees alvast onze 10 tips voor de montage van uw zonneschermdoek.

Montageadvies van Zonneschermdoek.nl

Komt u er niet uit? Zit de montageklus een beetje tegen? Heeft u echt alles al geprobeerd? Vraag ons om montageadvies, wij kunnen u ongetwijfeld helpen. Naast onze bereikbaarheid 7 dagen per week voor al uw vragen, staan wij tevens 7 dagen per week in contact met een aantal ervaren zonweringmonteurs uit ons netwerk. Stuur bij voorkeur specifieke foto’s van het probleem naar info@zonneschermdoek.nl en wij proberen met u mee te denken om het op te lossen. Uiteraard mag u ook contact met ons opnemen over de montage van uw zonneschermdoek, alvorens u een bestelling plaatst.

Zonneschermdoek laten vervangen

Ziet u het echt niet zitten om het elektrisch zonneschermdoek te vervangen? Dan kunnen wij u wellicht in contact brengen met een aantal ervaren zonweringmonteurs uit ons netwerk die actief zijn in uw regio. Doorgaans bedragen de kosten voor doekvervanging circa €250,- per zonnescherm inclusief voorrijkosten. Een relatief hoog tarief als u dit vergelijkt met de prijs voor een los zonneschermdoek, maar dit heeft met de volgende factoren te maken:

 • De zonweringmonteurs zijn niet in dienst bij Zonneschermdoek.nl, dus wij hebben geen invloed op de prijs.
 • De monteurs komen altijd met z’n tweeën.
 • Het aanbod goede, ervaren zonweringmonteurs is schaars. Bovendien zijn de prijzen voor arbeid de laatste jaren gestegen.
 • Het betreft seizoenswerk, in de lente en zomer is de vraag naar zonweringmonteurs hoger dan in de herfst of winter.

Gerelateerde artikelen

 • Volg onze socials: