7 dagen per week bereikbaar: 085-1304012

Dit is het verschil tussen zonneschermdoek en screendoek

Zowel zonneschermdoeken als screendoeken zijn veelgebruikte type doeken ten behoeven van het weren van de zon. Deze doeken worden nog weleens door elkaar gehaald, toch zijn er nogal wat verschillen. Het verschil tussen deze type doeken leggen daarom wij graag aan u uit. Zonneschermdoek wordt gebruikt in knikarmschermen en uitvalschermen, die doorgaans schuin voor een raam of pui hangen. Een screendoek wordt gebruikt in een screen en hangt direct tegen het raam of kozijn aan. Wilt u er zeker van zijn dat u de juiste stofsoort bestelt? Vraag gratis kleurstalen aan om de stof die u nu heeft te kunnen vergelijken.

zonneschermdoek Losser Screendoek

Eigenschappen van zonweringdoek:

 • Type stof: acrylvezel
 • Coating: waterafstotend
 • Dikte: 0,64 millimeter
 • Gewicht: 290 gram per vierkante meter
 • Prijs: slechts €36,95 per vierkante meter voor effen zonweringdoek & €38,95 voor gestreept doek

Eigenschappen van screendoek:

 • Type stof: glasvezeldoek met PVC coating
 • Dikte: 0,83 millimeter
 • Gewicht: 525 gram per vierkante meter
 • Openheidsfactor: 3%
 • Prijs: slechts €47,95 per vierkante meter

Afwerking van zonneschermdoeken en screendoeken

Niet alleen qua eigenschappen verschilt zonnescherm doek van screendoek, ook qua afwerking is er verschil. Bij beide type doeken dient er een pees in de zoom geschoven te worden, om het doek te kunnen monteren. Bij zonneschermdoek is de zoom echter aan slechts één zijde open en bij screendoek is de zoom open aan weerszijden. Zonweringdoeken worden of ultrasoon gesneden aan de zijkant of er wordt een zijzoom gemaakt, screendoeken worden afgewerkt met sealband. Voor beide soorten doeken geldt dat wij deze niet schuin kunnen afwerken.

Zowel het doek van uw zonnescherm als het doek van uw screen kunt u zelf vervangen. Het vervangingsproces heeft veel van elkaar weg, afhankelijk van het type bediening: handbediend of elektrisch. Ook het opmeten van de doeken komt grotendeels overeen. Dit alles hebben wij uitgelegd in diverse montagevideo’s.

Tibelly screen- en zonneschermdoeken

Zowel het screendoek dat wij verkopen, via www.screendoek.com, als het zonneschermdoek is van het merk Tibelly. Al meer dan 10 jaar zijn wij officiële dealer van dit merk en hebben wij duizenden klanten blij gemaakt met een doek van dit vooraanstaande merk. Er zijn legio mogelijkheden binnen het assortiment van Tibelly. Al is een streepdessin kenmerkend voor een zonnescherm doek en is dit bij screendoek niet gebruikelijk vanwege de weving. Grijstinten zijn nog steeds ongekend populair en is daarom dan ook ruim vertegenwoordigd in de collectie. Heeft u nog vragen over het verschil tussen zonneschermdoek en screendoek of over de stofsoort, neem dan contact met ons.

Gerelateerde artikelen

 • Volg onze socials: